Slipade solglasögon

För många har det länge varit alldeles för dyrt att köpa slipade solglasögon som korrigerar synfel. Men inte nu längre, de senaste åren har det blivit allt mer prisvärt och fler ser det som ett alternativ. Det är fortfarande ganska dyrt att köpa direkt hos optikern men online finns det flera olika bra butiker som säljer det billigare. En del har riktigt bra erbjudanden där du får köpa slipade solglasögon till ett fantastiskt billigt pris om du köper dina vanliga glasögon där.

Fortfarande är det kanske så att få har råd att köpa flera olika par i olika stilar som korrigerar deras synfel. Men ett par är bättre än inget och ett par om året har nog de flesta råd med dagens priser online. Friheten man känner med ett par slipade solglasögon är näst intill obeskrivlig. Du behöver inte längre oroa dig för att få ont i huvudet för att du inte har linser under solglasögonen. Det är bara att byta enkelt och lätt mellan dem och dina vanliga glasögon.

Så hur fungerar det egentligen med slipade solglasögon med styrka? Jo när du beställer sådana så innebär det helt enkelt att du får ett par solglasögon som korrigerar ditt synfel. Man kan välja att sätta de slipade solglasen i en ”vanlig” båge eller i ett par solglasögonbågar. Dem finns i flera olika färger så tänk efter en extra gång när du väljer vilken färg du vill ha. Det är ju så att färgen kommer påverka på vilket sätt du ser din omvärld vilket gör det till ett viktigt val. Det går även att få slipade solglasögon speciellt för bilkörning, då är det nämligen extra viktigt att dem inte släpper igenom de blå ljuset. Eller åtminstone dämpar det så att du ser kontraster tydligare och kan slappna av bakom ratten.

Det finns några billigare alternativ till att ha slipade solglasögon med styrka om det nu ändå skulle bli för dyrt. Det finns så kallade clip-on, du har säkert sett dem någongång, solglas man knäpper på sina vanliga glasögon. Det finns även solglasögon som är tillverkade för att sitta utanpå dina vanliga solglasögon. Båda dessa alternativ är dock lite tunga och otympliga, kan vara lite jobbigt att ha en dag när det är varmare än vanligt. Förhoppningsvis kommer det att bli ännu billigare med slipade solglasögon i framtiden.